Frozen yoghurt

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

De zon schijnt (even), dus nu willen we ijs! Frozen yoghurt zou een gezonde variant op roomijs zijn omdat het bestaat uit bevroren yoghurt. Maar in de praktijk wordt er vaak toch nog (heel) veel suiker aan toegevoegd. Daarbovenop gooien we er nog een topping of drie overheen, variërend van chocoladevlokken tot stukjes Oreo en M&M crunch. Tuurlijk kan dit heerlijk smaken, maar wij maken ook graag een gezonde variant. Het draait allemaal om balans, toch? 🙂

Dit recept is snel, simpel en superlekker. Zo hebben we onze gerechtjes graag!

Ingrediënten:

  • 500 gram volle Griekse yoghurt
  • Verschillende stukken fruit (hier: aardbeien, frambozen en blauwe bessen), in stukjes gesneden
  • Optioneel: zoetstof (stevia, tagatesse, …) naar smaak

Instructies:

  • Bedek een bakplaat met bakpapier en strijk er een laag Griekse yoghurt (eventueel gezoet met stevia of tagatesse) op.
  • Strooi er vervolgens de aardbeien, frambozen en blauwe bessen over.
  • Zet de bakplaat met de yoghurt enkele uren in de diepvriezer.
  • Daarna kan je het geheel in stukken breken en vrijwel onmiddellijk opeten.

Uiteraard zijn er nog honderden andere combinaties mogelijk. Probeer ook zeker banaan, kokosrasp en stukjes pure chocolade! Of cranberries, ananas en amandelschaafsel. Heerlijk … Frozen yoghurt for the win!

Wat is jouw favoriete combinatie?