kokos curry balletjes

Kokos-curry kipballetjes

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Op zoek naar een lekker en gezond recept dat je makkelijk in grote hoeveelheden kan klaarmaken? Dan zijn deze kokos-curry kipballetjes een prima optie!

Je kan ze perfect invriezen met een royale portie groenten en later meenemen en opwarmen als lunch.

Of je serveert ze onmiddellijk met een heerlijke, frisse dip van zure room en verse kruiden. Of verse mayonaise en zoete aardappel.

Wij zijn alleszins fan!

Ingrediënten (voor 10 à 12 balletjes)

  • 300 g kipfilet, in grove stukken gesneden
  • 20 gram kokosschilfers
  • 1/2 wortel, geraspt
  • 1 ei
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
  • Optioneel: verse peterselie of koriander naar smaak

Instructies

  1. Stop alle ingrediënten in een keukenmachine of mix ze met een staafmixer.
  2. Maak balletjes van het gehakt en bak ze in een pan tot ze goudbruin zijn. Hoe kleiner je de balletjes maakt, hoe sneller ze klaar zijn. Gemiddeld duurt het ongeveer 6 à 8 minuten voor ze gaar zijn.

Ben je gek op balletjes? Probeer dan ook zeker onze havermout-banaanballetjes, gehaktballetjes met yoghurtdip of de dessertballetjes van dadels en noten.

No balls, no glory! 🙂