salade kip mango cashewnoten

Tropische salade kip met mango en cashewnoten

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Deze salade kip met mango en cashewnoten is een gerecht dat je instant naar hogere sferen brengt. Zo’n tropisch en zonnig bord maakt van jouw lunch of avondmaal een waar feestje!

Ingrediënten

  • 60-70 gram tabouleh, rijst of quinoa
  • 30 gram cashewnoten, geroosterd
  • 100 gram kipfiet, krokant gebakken en in reepjes gesneden
  • 1 mango, waarvan ½ in stukjes gesneden en ½ gepureerd
  • sap van ½ limoen
  • 1 theelepel limoenzeste
  • 8 à 10 blauwe druiven, ontpit en in stukjes gesneden
  • ½ avocado, in stukjes gesneden
  • 2 handen ijsbergsla
  • Enkele blaadjes verse munt (of koriander), grof gehakt
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Maak de mangodressing met de halve gepureerde mango, de theelepel limoenzeste, het limoensap en enkele blaadjes munt of koriander. Kruid af met peper en zout.
  • Vul de jar daarna in deze volgorde:
  • Doe de dressing onderaan in de pot.
  • Voeg de taboulé, quinoa of rijst toe.
  • Leg er de kip, druiven, overige stukjes mango, avocado en cashewnoten bovenop.
  • Werk af met de sla tot aan de bovenkant van de pot.

Smakelijk!

Zin in nog andere salades?

Probeer dan ook zeker ‘ns de eiersalade of de carpacciosalade uit. Spoedig delen we nog andere snelle en makkelijke gerechten.