pompoenbrood suikervrij

Heerlijk suikervrij en gezond pompoenbrood

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Kook je graag met seizoensgroenten?

Dan weet je ongetwijfeld dat de pompoen nog steeds hot is in januari.

We gingen aan de slag met een heerlijke oranje kanjer. Leve de ‘herfstcarotenen‘ voor een stabiele energie, stemming en bloedsuikerspiegel! Ideaal nu de zon zich wat minder laat zien.

Dit pompoenbrood is trouwens perfect in te vriezen. Zo kan je er langer van genieten en droogt het minder snel uit.

Recept voor suikervrij pompoenbrood

Ingrediënten:

  • 300 gram pompoen, gekookt en gepureerd
  • 150 gram havermout
  • 150 gram amandelmeel
  • 4 (liefst biologische) eieren
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 4 eetlepels fijngehakte noten (zoals walnoten of pecannoten)
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder (of wijnsteenbakpoeder)
  • 1 eetlepel kaneel
  • snufje zout
  • optioneel: 4 eetlepels biologische of rauwe honing

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix eerst alle droge ingrediënten (behalve de pompoenpitten en het lijnzaad) door elkaar.
  3. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe.
  4. Mix het geheel tot een glad beslag (bij voorkeur met een handmixer of keukenmachine).
  5. Roer er als laatste de pompoenpitten en het lijnzaad doorheen.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en bak het pompoenbrood gaar in 45 minuten.
  7. Laat het eerst even afkoelen en dan smullen maar!

Kan je dergelijke ‘vervangingsbroden’ wel smaken?

Probeer dan ook ‘ns ons bananenbrood of notenbrood uit!

Als je aan de slag wil met massa’s tips en tricks voor een gezonde levensstijl, bekijk dan onze workshops. Plan een geweldige boostsessie, kookworkshop of inspirerende infosessie in in jouw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.