zalmburgers recept

Zalmburgers

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Wij zijn fan van een evenwichtig eetpatroon (lees: over het algemeen slimme keuzes maken, maar zeker nog van het leven genieten). Hierbij horen natuurlijk ook gezonde gerechten. Al hebben we wel een aantal voorwaarden:

  1. Deze gerechten moeten ook lekker zijn;
  2. Ze moeten ons lang verzadigd houden;
  3. En het koken moet snel gaan.

Een recept dat perfect aan deze voorwaarden voldoet, is dat van de zalmburgers.

Nu denk je misschien meteen aan een wak broodje, een triestig blaadje sla en een stuk gefrituurde vis. Maar het kan ook anders! Hieronder kan je de instructies vinden.

Soms voegen we nog extra blokjes avocado, tomaat of wortel toe aan het zalmmengsel. Experimenteer maar naar hartenlust.

Hoe maak je deze heerlijke zalmburgers?

Ingrediënten (voor 2 zalmburgers):

  • 300 gram zalm (vers of diepvries)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 klein ei
  • 1 teentje knoflook (of knoflookpoeder)
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad (of pijnboompitten in stukjes)
  • 2 eetlepels amandelmeel (of paneermeel als je wil)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • Verse dille, peper en zout naar smaak

Instructies:

  • Snijd de zalm in kleine stukken. Meng ze in een kom met het ei, de lente-uitjes, knoflook, sesamzaad, citroensap en de kruiden. Voor een krokante korst kan je er ook nog wat amandelmeel aan toevoegen. Wie liever wil vermijden dat de burger uit elkaar valt, kan het zalmmengsel kort even mixen.
  • Gebruik eventueel een bakring om een mooie ronde burger te krijgen. De creatievelingen onder ons kunnen dit natuurlijk ook met een lepel proberen te vormen.
  • Verhit de kokosolie in een pan. Bak de zalmburgers vervolgens tot ze een goudbruine kleur hebben gekregen. Werk ze af met verse kruiden en serveer met bijvoorbeeld verse spinazie, prei, zoete aardappelen of tussen twee sneetjes volkoren- of zuurdesembrood.

Eet smakelijk!

Hmmm … zalm

Op zoek naar andere lekkere recepten met zalm? Probeer dan ook eens onze eierwraps met zalm of de zalmtartaar. Altijd lekker!

Graag meer tips en tricks?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Snuister gerust eens door de blogartikels of neem contact op met ons om erachter te komen hoe we je kunnen helpen.